CAMINUL CULTURAL BESTEPE

 
  Construit intre anii 1953-1954 prin forte proprii ale comunitatii cu destinatie cinematograf si sala de spectacole avind  scop de-a dezvolta activitatile culturale locale, se infiintase un club de tineret care desfasura activitati distractive (sah, table, remi, tenis de masa) dar si activitati culturale; trupa de dansuri populare, trupa de teatru. Cu aceste doua trupe sa participat la diverse concursuri intercomunale ajungindu-se pina la raion atunci fiind orasul Constanta. De la infiintare pe scena Caminului Cultural din Bestepe au desfasurat spectacole de teatru, muzica si varietati actori si cantareti consacrati precum:Jean Constantin, Alexandru Arsinel, Stela Popescu, Dan Spataru, Benone Sinulescu, Aneta Stan, Natalia Serbanescu si multi altii.
   Cinematograful a rulat  peste 5000 de filme pina in anii 90 cind odata cu aparitia programelor TV private si a retelei de televiziune prin cablu numarul persoanelor care veneau sa vizioneze filme sa micsorat fiind si cauza desfiintarii acestuia. Astazi Caminul Cultural mai este folosit pentru serbarile de sfarsit de an scolar al elevilor din localitate, pentru  spectacole de circ care mai vin din cand in cand, sedinte cu locuitorii comunei sau pentru diverse ocazii:nunti, botezuri, etc. 

  Echipa de dasuri din Bestepe inainte de plecare in turneu 26 .03.1972

 Echipa de dansuri a grupei mici de la gradinita din Bestepe care a cistigat locul intai la concursul de dans interetnic din Tulcea in anul 2009 pe scena Caminului  Cultural.

 O posibila echipa de dansuri populare  grupa mare  de la gradinita in iunie 2009.